Robotépítő tanfolyamok indulnak

Jelentkezni a lap alján lévő gomb megnyomásával tudsz, de kérlek, olvasd el a tudnivalókat, mielőtt jelentkezel.

Nagyon jól éreztük magunkat a tanfolyamon. Az elméleti rész érthető, tizenéveseknek is jól felfogható, szemléletes volt. Jó volt, hogy gyorsan nekiálltunk a robot összeszerelésének, illetve hogy sok idő maradt a végén a robot kipróbálására, tesztelésére. Köszönjük a kötetlen, jó hangulatú napot, és a sok ismeretet amit kaptunk! Illetve a nagyon rugalmas és gyors kommunikációt.

Anna2018. január 27.
Óriási élmény volt, mind a fiam, mind a magam számára a tanfolyam! Azóta számtalan koreográfiát programozott fiam a robotba. Külön köszönet minden további segítségért, amivel esetleg a későbbi programozgatások után még zaklatni foglak 😛 Egyenlőre elég ez a rendszer, nagyon sok lehetőség van még ebben is. A tanfolyam jól összeszedett volt, látszik, hogy sok munkát öltetek már bele. Nekem sem a robot összeszerelése, sem az oktatás, sem a programozás nem tűnt követhetetlennek. Mindent mit-miért-hogyan-ra megkaptam a választ!
Gábor2017.12.09.

Köszönöm szépen a tájékoztatást és magát a tanfolyamot is. A kisfiamat, Zsombort neveztem be a programra, és én magam csak a délutáni egy-két órában tudtam jelen lenni, de ez is, és az építés is nagyon tetszett neki, és rengeteg segítséget kapott és kaptunk Tőletek, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk. Józsinak külön is. 🙂 Robotozunk karácsonytól, Lego Boost érkezik a karifa alá, február végén a szülinapjára már betárazva az EV3 Mindstorm. Már “csak” a megfelelő IT-eszközökkel kell utolérnem magam 🙂 Úgyhogy mindent egybevetve, köszönünk szépen mindent, igen hasznos és inspiráló volt.

Anikó2017.12.09.
A fiúkkal élveztük a napot. Nagyon jó volt a “kiszolgálás”, gördülékeny és résztvevőre orientált. Természetesen nagyon fárasztó. Az elméleti része számomra élvezetes volt humán érdeklődésű vagyok, és ezen dolgokkal alig foglalkozom. A gyerekeim számára még nehezen követhető, annak ellenére, hogy  az előadó figyelt az érthetőségre. Köszönjük a szervezést, a munkátokat, ami ennyi élményt adott.
Attila, Ádám, Patrik2017.12.09.

köszönjük a tanfolyamot! Jól éreztük magunkat a jó szervezés, a kedves segítők és persze nem utolsósorban a készülő robotok miatt. Most épp LED-et és gombot próbálunk a rajzoló robotra szerelni, a netes arduino anyagokat böngésszük hozzá Bencével.

Bence és Péter2017.10.28.

Nagyon jól éreztem magam a tanfolyamon, és rögtön utána felmerült bennem, hogy szeretnék is csatlakozni hozzátok. Nekem nagyon tetszett, hogy volt egy kis elmélet, egy kis szerelés és egy kis programozás is. Kihívást jelentett, de végig megvolt a motiváció, a lelkesedés és persze a segítség is. Mivel korábban pedagógusként dolgoztam, külön jó volt látni, hogy a gyerekek is mennyire érdeklődnek, és micsoda különbség, ha úgy beszélnek nekik a fizikáról, hogy rögtön látják is, miről van szó, és ez a tudás mire jó.

Erika2017.10.28.
Áron fiam nagyon élvezte a tanfolyamot. Minden tekintetben tetszett neki: érdekes, inspiratív feladat, odafigyelés, minden eszköz rendelkezésre állt, a problémák megolhatóak voltak, így sikerélmény koronázta a tanulás végét. Igaz a saját korosztályát hiányolta, de ez nem vont le az esemény élvezeti értékéből. Nagyon örül az újonnan megszerzett tudásnak, amit mindenképen bővíteni szeretne. Hálás köszönet a klassz tanfolyanért és a további információkért.
Zsófi és Áron2017.10.28.

Én semmi negatívumot nem tudok felhozni, csak pozitív élménnyel gazdagon mentem haza. Nagyon szuperek voltatok. kedvesek, segítőkészek. Örülök, hogy megismertelek titeket.

Zsolt2017.06.24.

Köszönjük a szervezést. Hasznos volt, jól éreztük magunkat.
Ha lesz folytatás (pl. továbbfejlesztitek a most megépített rajzoló robotot) kérlek jelezd!

Ádám és Péter2017.06.24. (apa és fia)
Szuper volt!- ezt a fiam mondta, miután szombaton hazajött. ( Vasárnap nem lehetett elcsalni a gép elől.) Köszönöm a lehetőséget!
Ádám hazahozta a névre szóló robotját.  Remélem, mások is annyira élvezték mint az én fiam! További sok sikert!
Tünde2017. április 1.

Gratulálok a szervezéshez, az összeállított robot készlethez és alkatrészek gyártásához, a szerelési útmutató összeállításához, a mini fizikaóra tananyagának összeállításához, a programozáshoz,  a kollégákhoz, akik jó érzékkel és ügyesen segítettek a résztvevőknek, a jó helyhez, ahol voltak nagy asztalok és elég konnektor, rengeteg munkátok van benne. A hozott játékok is tetszettek, hogy lehessen pihengetni. Szóval összességében nagyon jól összehoztátok.

Dóra2016. december 17.

Izgalmas, érdekes, gyakorlatias – menjetek el rá!

Zsolt2016. december 17.

András nagyon lelkesen jött haza, azt is hozzátenném, hogy kb 8 órát utazott érte összesen. Kérdeztem, hogy mit kapott a tanfolyamtól, a válasza: motivációt, tudást, élményt.

Én nagyon örültem annak, hogy a gyerekem a hobbiját, érdeklődését végre professzionális keretek között tudta kiélni, tudását gyarapitani. […] Én mint anyuka csak hálával és köszönettel tartozom.

Andrea2016. december 17.
 • Időpontok

  Általában szombati napon vannak a tanfolyamok. Jelenleg tervezett időpontok és helyszínek:

  • 2019. január 19, 10 éves kortól, Budapest
  • 2019. február 16, 18 éves kortól, Budapest
  • 2019. március 23, 10 éves kortól, Budapest
  • 2019. április 13, 18 éves kortól, Budapest
  • 2019. május 11, 10 éves kortól, Budapest
  • 2019. június 22, 18 éves kortól, Budapest
  • 2019. július 13, 10 éves kortól, Budapest

  További időpontokat is tervezünk, más városokba. Aki nem szeretne Budapestre jönni, annak ajánljuk figyelmébe a tanfolyam dobozos változatát, amelyről bővebb információ itt található: Dobozos robotépítő tanfolyam

 • Létszám

  Az ideális csoportlétszám kb. 15 fő. Arra törekszünk, hogy legfeljebb 3 főre jusson egy segítő, aki a tanfolyam alatt végig segít, ha valaki megakad valahol, így senki nem marad le túlságosan a többiektől.

 • 10 éves kortól

  Felső korhatár nincs, aki a csavarhúzót meg tudja fogni, az jöhet. A tananyagnak vannak olyan részei, amik 10 éves korban nem befogadhatóak, ezért arra biztatjuk a kisebbeket, hogy ha ilyen részhez érünk, nyugodtan menjenek hátra játszani az előre bekészített játékokkal. Saját belátása szerint bárki jöhet akár már 8 évesen is, de a tapasztalat az, hogy 10 évesek tudják igazán végigcsinálni a napot.

 • Szülők és testvérek

  Minden gyerek mellé jöhet egy szülő, ennek nincs külön díja. Ha a szülő kér étkezést, akkor ezt jelezni kell az űrlapon, 3 000,- Ft a költsége. A testvérek pedig 50% engedményt kapnak a tanfolyam díjából, tehát 25 000,- Ft helyett 12 500,- Ft-ért vehetnek részt.

 • Laptopot érdemes hozni

  Ha nincs saját laptopod, amit hoznál, kérlek jelezd nekünk, és mi biztosítunk Neked számítógépet. Ennek költsége 5 000,- Ft. Ha saját laptopot hozol, bármi jó: Windows, Mac, Linux, minden jöhet, csak legyen rajta legalább egy szabad USB port. Azon keresztül fogjuk ugyanis programozni a robotot. A tapasztalat azt mutatja, hogy egy lassú, nehézkesen vagy bizonytalanul működő számítógép nagyon meg tudja nehezíteni a robot programozását. Kérjük, lehetőség szerint jó állapotú, stabil gépet hozzatok.

 • Minden mást adunk

  A robot összeszereléséhez szükséges többi eszközt (csavarhúzók, blankoló, csípőfogó, reszelő) mi biztosítjuk. Semmilyen veszélyes eszközre nem lesz szükség, tehát nem fogunk forrasztani vagy ragasztópisztollyal dolgozni. Ezek nélkül is teljes értékű, teljesen egyedi robotot fogunk készíteni.

 • Névreszóló robotot kaphatsz

  A tanfolyam során összerakunk egy kisebbfajta rajzoló robotot, és be is programozzuk, hogy mindenféle ábrát rajzoljon nekünk. Ha szeretnéd, haza is viheted a robotot, ebben az esetben előre belegravírozzuk a nevedet. A robot költsége 22 000,- Ft.

 • Akár számítógépet is tudunk adni

  Ha szükséges, tudunk adni egy Raspberry Pi 3 alapú számítógépet kompletten, amit csak be kell dugnod otthon az áramba meg a tévébe (vagy monitorba), és máris működik, sőt előre telepítve van rá minden olyan szoftver, ami a robotok programozásához szükséges. A készlet az alábbiakból áll:

  • Raspberry Pi 3
  • Tápegység
  • Ház
  • HDMI kábel
  • SD kártya telepített és konfigurált rendszerrel
  • Drótnélküli billentyűzet beépített touchpad-del, amivel otthon kényelmesen tudod használni a gépet

  A készlet ára 50 000,- Ft, és arra kérünk, hogy mindenképp jelezd a jelentkezési űrlapon, ha ilyet szeretnél, mert nem tartunk belőle készletet, akkor rendelünk csak, ha szükséges.

 • Reggel 10-től délután 4-ig

  A gyülekező 9:30-kor van, a munka pontosan 10:00-kor kezdődik. Reggelizz otthon! Rágcsálnivaló, ásványvíz és üdítő, illetve nagyobbaknak kávé van. Ha kéred, ebédet és uzsonnát tudunk biztosítani, ennek költsége 3 000,- Ft, de annak sincs akadálya, hogy hozz magaddal ennivalót. A tanfolyam maga 4-ig tart, utána opcionális van mód az Egyesület műhelyébe bemenni, és ott apróságokat nyomtatni a 3D nyomtatókkal, illetve lézervágni.

 • Beszélünk mechanikáról, elektronikáról, szoftverről

  A tematika a robot felépítésének teljes folyamatát lefedi.

  • Először átbeszéljük a mechanikai felépítést, röviden kitérünk a robotok fajtáira, utána összeszereljük a robotot, majd szünet.
  • Szünet után végignézzük az elektronikai felépítését a robotnak, megtanuljuk az ezzel kapcsolatos fő fogalmakat, és elvégezzük a bekötést. Utána hosszabb szünet, ebéddel.
  • A harmadik részben megtanuljuk programozni a robotot, amihez színes építőkocka-szerű blokkokat használunk. Megismerkedünk a szoftverfejlesztés alapjaival, és rajzolunk pár érdekes, jópofa ábrát. Ezt két részben tesszük, közben uzsonnázunk is.
 • Költségek

  2018. január 1.-től a tanfolyam díja 25 000,- Ft. Egyesületünk alanyi adómentes, tehát ez bruttó ár. Erre jöhetnek az alábbi, szabadon választható költségek:

  • A hazavihető, névre szóló robot költsége 22 000,- Ft. Ez tartalmaz 4 AA elemet, illetve a programozáshoz szükséges kábelt is.
  • Az ebéd és uzsonna költsége 3 000,- Ft. Ha étel-érzékenységed vagy egyéni igényeid vannak, kérlek előre jelezd.
  • Az általunk biztosított laptop költsége 5 000,- Ft. Azért jobb, ha tudsz hozni magaddal gépet, mert akkor fel is tudjuk rá telepíteni a programozáshoz szükséges eszközöket, és otthon könnyen folytathatod a munkát.
  • Tudunk adni olyan számítógépet is, amit utána hazavihetsz, és otthon programozhatod vele a robotodat. Ehhez egy tévére vagy monitorra lesz szükséged otthon. A számítógép-csomag (Raspberry Pi 3 + táp + ház + SD kártya + HDMI kábel + billentyűzet) költsége 50 000,- Ft. A billentyűzet drótnélküli, beépített touchpad-del rendelkezik. Kérlek jelezd előre, ha ilyet szeretnél, hogy beszerezhessük a hozzávalókat, mert ezeket nem tartjuk raktáron.

  Természetesen mindenről számlát adunk. Fizetni kétféleképpen lehet: a helyszínen készpénzben, vagy előreutalással. A jelentkezőknek emailben küldünk előleg-bekérőt, általában 10 000,- Ft előleget szoktunk kérni, 2-3 héttel a tanfolyam időpontja előtt.

Mindent elolvastam és értek!

This post is also available in: angol