Dobozos robotépítő tanfolyam

Robotépítő tanfolyam Nálad, a nappaliban, amikor csak akarod!

Évek óta tartjuk kezdőknek szóló robotépítő tanfolyamunkat, ami semmi előképzettséget nem igényel. Az ország minden pontjáról jöttek már hozzánk lelkes robotépítők, de még több pontjáról jöttek olyan üzenetek, hogy a logisztikai nehézségek és költségek sokakat visszatartanak a tanfolyami részvételtől. Ezért hoztuk létre a dobozos változatot, amihez mindössze 4 db AA méretű elem, és egy internet-kapcsolattal rendelkező számítógép kell, ami lehet Windowsos, Mac-es, vagy Linuxos is.

A doboz tartalmazza a robot minden alkatrészét, nyomtatott segédletet az összerakáshoz és a programozáshoz, valamint a linkeket, amelyek az online elérhető videókra mutatnak. A videók nem csak az összerakást és a programozást mutatják be érthetőbb és élvezetesebb módon, de van egy harmadik videó is, ami az elméleti tananyagot tartalmazza, és erős alapokat ad későbbi robotikai tanulmányokhoz.

A tanfolyamot 10 éves kortól ajánljuk, de kétféle tananyagot készítettünk hozzá. A különbség az, hogy a felnőtt tananyagban vannak képletek, le van vezetve a robot kinetikai modelljének matematikája, illetve a programozás során ott szóba kerül az Arduino C is. A gyerekeket megkíméljük a matematikai részletektől, és ők programozni is csak a színes kockákkal tanulnak.

A tanfolyam három részből áll: egy elméleti alapozó, az összeszerelés, és a programozás. Mindhárom részhez van videóanyag, az összeszereléshez és programozáshoz pedig nyomtatott tananyag is van. Ezeket a videókat online lehet megnézni, a linkeket a dobozban lévő papír tartalmazza. Az elméleti részben az alábbiak találhatók:

  • a különböző robotok és más járművek meghajtása, azok működési elve, felnőtteknél a képletek is, amikkel a robotok számolnak
  • elektronikai alapok, Ohm-törvény hétköznapi szavakkal, elektromágnesesség alapjai
  • elektromotorok fajtái, működési elvük, használatuk módja
  • gyártási eljárások és a hozzájuk tartozó gépek, berendezések
  • alapismeretek mikrokontrollerekről és felhasználásukról

A doboz ára bruttó 35.000,- Ft, fizetni banki előreutalással, illetve postai utánvéttel lehet. (Ha nagy igény mutatkozik rá, akkor később megoldjuk a kártyás fizetést is.) Megrendelni egy űrlap kitöltésével lehet, a lejjebb található gomb segítségével.